Hrvatska 4.0

3. konferencija o novim tehnologijama, robotizaciji i automatizaciji u industriji i zgradarstvu

Zagreb, Kongresni centar 'Antunović', 28. listopada 2021.

Inspiracije za budućnost!

Industrijski razvoj uhvatio je zamah, a društvene i gospodarske promjene sve su brže i veće pa za primjenu novih tehnologija i rješenja treba sve manje vremena. U tom kontekstu kreće se i razvoj digitalizacije i svega povezanog s industrijom 4.0, čija rješenja smo već i prigrlili iako toga nismo ni svjesni, zaključak je 3. konferencije o novim tehnologijama, robotizaciji i automatizaciji u industriji i zgradarstvu Hrvatska 4.0.

Hrvatska tu ima što ponuditi pa je već započela izrada nove industrijske strategije 2021. - 2027. godine. Istodobno, Europska unija prati promjene i nastoji regulirati odnose u društvu i okolnosti koje nastaju primjenom novih tehnologija. Uostalom, u svijetu je danas u pogonu više od 3 milijuna robota, mahom u Aziji, a samo ih Kina godišnje instalira više nego cijeli svijet zajedno.

Da Hrvatska ide u korak s novim rješenjima, pokazuje projekt nanosatelita Perun 1 čije se lansiranje očekuje u svibnju 2023. godine, a vodeće domaće visokoškolske ustanove sa svojim programima i projektima idu u korak sa svjetskim trendovima, čemu je najbolji dokaz novi studij Mehatronike i robotike na zagrebačkom FSB-u.

Inspiracije za budućnost pokazalo je i nekoliko domaćih i inozemnih tvrtki, proizvođača opreme i ponuđača rješenja u području automatizacije i robotizacije. Tako je predstavljen projekt prve hrvatske virtualne elektrane i primjene rješenja interneta stvari u jednoj od vodećih domaćih plinskih tvrtki, ali i koje sve prilike digitalizacija pruža za domaću industriju.

Kako je bilo na skupu pogledajte u sljedećim filmovima:

 

 

Pokrovitelji:

Znanstveno-stručni pokrovitelji:

Organizatori:

Medijski pokrovitelji: