Voda na dlanu 2023.

3. konferencija o obradi, pripremi, pročišćavanju i zaštiti voda, vodoopskrbi i odvodnji

Zagreb, Kongresni centar 'Antunović', 30. studenoga 2023.
0
DANA
0
SATI
0
MINUTE
0
SEKUNDE

Voda je svuda oko nas...

... no, potrebna je odgovarajuća oprema, uređaji, sustavi i postrojenja kako bi se već na izvorištu, bez obzira na to radi li se o površinskoj vodi (iz rijeka ili jezera), podzemnoj, bočatoj ili pak oporabljenoj vodi, osigurala vrhunska kvaliteta i čistoća. Isto vrijedi i s vodom koja ulazi u kuću, zgradu, industrijsko ili energetsko postrojenje - ona također mora zadovoljiti parametre pitke vode ili pak tehnološke vode u raznim procesima, za što je također često nužna njezina obrada, priprema i pročišćavanje. Uostalom, dobri primjeri za to su prehrambena i farmaceutska industrija, gdje voda mora zadovoljiti visoke higijenske standarde li hoteli i bolnice u kojima su vodovodne instalacije iznimno složene i razgranate, a voda se mora obraditi tako da se onemogućava razvoj bilo kakvih opasnih mikroorganizama (npr. legionela). Na kraju, kada je ta voda iskorištena, mora se vratiti u okoliš očišćena od štetnih tvari, kako bi mogla nastaviti svoj prirodni ciklus.

To je bio i razlog zašto smo 2020. godine krenuli s održavanjem Konferencije o obradi, pripremi, pročišćavanju i zaštiti voda, vodoopskrbi i odvodnji VODA NA DLANU.

 

Voda na dlanu je dio Programa stručnog usavršavanja za razdoblje 2023. - 2024. godine Hrvatske stručno-znanstvene udruge za energetiku, strojarske tehnologije i obnovljive izvore energije (HESO) i tvrtke ENERGETIKA MARKETING (suglasnost Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine od 13. listopada 2022. godine, klasa: 131-01/22-01/13, ur. broj: 531-04-2-22-4).

 

**** Sudjelovanjem na skupu obveznici stručnog usavršavanja ostvaruju sedam bodova, od čega dva za regulativu.

Pokrovitelj:

Znanstveno-stručni pokrovitelji:

Organizatori:

Medijski pokrovitelji: