4. konferencija o novim tehnologijama, robotizaciji i automatizaciji u industriji i zgradarstvu HRVATSKA 4.0

SVIJETLA BUDUĆNOST

8. konferencija o energetski učinkovitoj rasvjeti, pametnim domovima, zgradama i gradovima

Zagreb, Kongresni centar 'Antunović', NOVI DATUM ODRŽAVANJA: 26. siječnja 2023.

Bitni koraci prema svijetloj budućnosti su već napravljeni

Krize koje slijede jedna drugu potiču nova razmišljanja o politikama i aktivnostima koje će dati odgovore i rješenja ne samo za sadašnjost, već i za budućnost. Iako se to možda ne prvi pogled ne čini tako, u takve trendove itekako su se dobro uklopile domaće visokoškolske ustanove i brojne tvrtke.

Primjerice, tridesetak članica Smart city grupacije Hrvatske gospodarske komore zajedno razvija i proizvodi suvremena rješenja i proizvode za pametne gradove i zelenu javnu infrastrukturu. Zanimljiva rješenja za ispitivanje visokih objekata pomoću bespilotnih letjelica, zajednički rad ljudi i robota u skladištima i za veće sudjelovanje kućanstava u energetskim sustavima budućnosti pokazali su istraživači i znanstvenici s FER-a. Da hrvatska znanost ravnopravno može surađivati na vodećim svjetskim projektima pokazao je i zagrebački FSB čiji timovi sudjeluju u jednom od najznačajnijih astronomskih projekata - gradnji Opservatorija 'Vera Rubin' u Čileu koji će otkriti tajne svemira. Uz to, prikazana su i dva zanimljiva domaća projekta: pošumljavanje pomoću bespilotnih letjelica i razvoj autonomnog robota za rad u poljima kukuruza.

To su bili samo neki od naglasaka s ovogodišnjeg skupa Svijetla budućnost koji je održan 23. siječnja ove godine u Zagrebu, a obuhvatio je 4. konferenciju o novim tehnologijama, robotizaciji i automatizaciji u industriji i zgradarstvu HRVATSKA 4.0 i 9. konferenciju o energetski učinkovitoj rasvjeti, pametnim domovima, zgradama i gradovima.

 

 

Konferencija Hrvatska 4.0 i Konferencija o energetski učinkovitoj rasvjeti dio su Programa stručnog usavršavanja za razdoblje 2021. – 2022. godine Hrvatske stručno-znanstvene udruge za energetiku, strojarske tehnologije i obnovljive izvore energije (HESO) i tvrtke ENERGETIKA MARKETING (suglasnost Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine od 4. ožujka 2021. godine, klasa: 131-01/21-01/2, ur. broj: 531-01-21-3).

 

**** Sudjelovanjem na samo jednom od skupova obveznici stručnog usavršavanja ostvaruju sedam bodova, od čega jedan za regulativu, što znači da se sudjelovanjem na oba skupa ostvaruje 14 bodova, od čega dva za regulativu.

Pokrovitelji:

Znanstveno-stručni pokrovitelji:

Organizatori:

Medijski pokrovitelji: