Nova era prometa 2024.

5. forum o vozilima s alternativnim pogonima i rješenjima za održivi razvoj prometa

Zagreb, Kongresni centar 'Antunović', 8. listopada 2024.
0
DANA
0
SATI
0
MINUTE
0
SEKUNDE

Prometna tranzicija se ubrzava

Era klasičnih vozila (ali i plovila i letjelica), pogonjenih motorima s unutarnjim izgaranjem koji koriste naftne derivate (tj. fosilna goriva) polako završava i cijeli se svijet okreće novim rješenjima vozila, plovila i letjelica, ali i novim rješenjima organizacije i načina prometa. Uz sve to, promjene koje se u svim zemljama svijeta moraju napraviti u energetskom miksu kako bi se smanjila ovisnost o fosilnim gorivima i zadvoljili ciljevi zaštite okoliša i ublažavanja klimatskim promjenama uvelike se odnose i na promet.

Naravno, u svemu tome Hrvatska nije iznimka i stoga se već petu godinu zaredom održava Nova era prometa, stručni skup s fokusom na vozilima na alternativne pogone i svim drugim rješenjima za održivi razvoj prometa.

Pogledajte dio atmosfere iz 2023. godine...

 

Nova era prometa je dio Programa stručnog usavršavanja za razdoblje 2023. – 2024. godine Hrvatske stručno-znanstvene udruge za energetiku, strojarske tehnologije i obnovljive izvore energije (HESO) i tvrtke ENERGETIKA MARKETING (suglasnost Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine od 11. listopada 2022. godine, klasa: 131-01/21-01/13, ur. broj: 531-01-2-22-4).

**** Sudjelovanjem na skupu obveznici stručnog usavršavanja ostvaruju sedam bodova, od čega jedan za regulativu.

Pokrovitelj:

Znanstveno-stručni pokrovitelji:

Organizatori:

Medijski pokrovitelji: