Upotpunite svoje poslovanje...

Stručni skupovi 2022.

Voda na dlanu

2. konferencija o obradi, pripremi, pročišćavanju i zaštiti voda, vodoopskrbi i odvodnji

Visit website

Voda na dlanu

Voda je svuda oko nas...

... no, potrebna je odgovarajuća oprema, uređaji, sustavi i postrojenja kako bi se već na izvorištu, bez obzira na to radi li se o površinskoj vodi (iz rijeka ili jezera), podzemnoj, bočatoj ili pak oporabljenoj vodi, osigurala vrhunska kvaliteta i čistoća. Isto vrijedi i s vodom koja ulazi u kuću, zgradu, industrijsko ili energetsko postrojenje - ona također mora zadovoljiti parametre pitke vode ili pak tehnološke vode u raznim procesima, za što je također često nužna njezina obrada, priprema i pročišćavanje. Uostalom, dobri primjeri za to su prehrambena i farmaceutska industrija, gdje voda mora zadovoljiti visoke higijenske standarde li hoteli i bolnice u kojima su vodovodne instalacije iznimno složene i razgranate, a voda se mora obraditi tako da se onemogućava razvoj bilo kakvih opasnih mikroorganizama (npr. legionela). Na kraju, kada je ta voda iskorištena, mora se vratiti u okoliš očišćena od štetnih tvari, kako bi mogla nastaviti svoj prirodni ciklus.

Zato: Voda na dlanu!

10. ožujka 2022.
Zagreb, Kongresni centar 'Antunović'

 

Plinarski forum

21. plinarski forum

Visit website

Plinarski forum

Ima li svjetla na kraju tunela?

Dok cijene plina širom Europe lete u nebo, a stručnjaci upozoravaju da nekim zemljama prijete problemi s opskrbom plinom, u isto se vrijeme mnogi okreću od plina kao energenta. Ono što se prije samo par godina činilo kao crni scenariji, danas je postala stvarnost. No, možda budućnost primjene plina ipak nije tako crna kao što sada nekome izgleda i godine koje dolaze pokazat će da je plin ipak odličan prijelazni energent prema nekom bezugljičnom dobu.

U svakom slučaju, o plinu i dalje valja govoriti, raspravljati i itekako razmišljati kada je riječ o opskrbi energijom. S druge strane, ima li u proteklih 20 godina boljeg mjesta za rasprave o plinu, razmjenu iskustava i mišljenja, prikaz novih projekata, tehničkih rješenja i dostignuća od Plinarskog foruma?

31. ožujka 2022.
Zagreb, Kongresni centar 'Antunović

 

Nova era prometa

3. forum o električnim i vozilima na plin, vodik i gorivne članke i rješenjima za održivi razvoj prometa

Visit website

Nova era prometa

U prometu je ključ klimatskih i energetskih ciljeva

Era klasičnih vozila (ali i plovila i letjelica), pogonjenih motorima s unutarnjim izgaranjem koji koriste naftne derivate (tj. fosilna goriva) polako završava i cijeli se svijet okreće novim rješenjima vozila, plovila i letjelica, ali i novim rješenjima organizacije i načina prometa. Uz sve to, promjene koje se u svim zemljama svijeta moraju napraviti u energetskom miksu kako bi se smanjila ovisnost o fosilnim gorivima i zadvoljili ciljevi zaštite okoliša i ublažavanja klimatskim promjenama uvelike se odnose i na promet.

Naravno, u svemu tome Hrvatska nije iznimka i stoga se već treću godinu zaredom, pandemijskim poteškoćama unatoč, održava Nova era prometa, stručni skup s fokusom na električnim i vozilima na plin (stlačeni, ukapljeni), vodik i gorivne članke, ali i svim drugim rješenjima za održivi razvoj prometa.

19. svibnja 2022.
Zagreb, Buzin, hotel 'Aristos'

 

Tlačna oprema

19. hrvatski seminar o tlačnoj opremi

Visit website

Tlačna oprema

Okupljamo stručnjake... i tako već gotovo dva desetljeća

Hrvatski seminar tlačnoj opremi tradicionalno je mjesto za okupljanje struke u tom za gospodarstvo važnom području. Naime, oprema pod tlakom predstavlja osnovne elemente energetskih, procesnih i termotehničkih sustava i zauzima drugo mjesto po brojnosti u industriji u zemljama Europske unije. Njezina konstrukcija, proizvodnja, inspekcija i održavanje iznimno su bitni za sigumost Ijudi, materijalnih dobara i okoliša, ali i za ekonomičan rad postrojenja.

Seminar je stoga zamišljen kao mjesto okupljanja stručnjaka iz područja opreme pod tlakom i ostalih zainteresiranih koji su izravno ili neizravno povezani s tim područjem.

12. srpnja 2022.
Zagreb, Kongresni centar 'Antunović'

 

Power & Energy Masters

15. međunarodno znanstveno-stručno savjetovanje 'Energetska i procesna postrojenja'
i
10. međunarodni forum o obnovljivim izvorima energije

Visit website

Power & Energy Masters

Energija za nove generacije

Još od 1994. godine, kada smo prvi put održali skup pod nazivom 'Energetska i procesna postrojenja' ostali smo vjerni temama koje vjerno prikazuju sadašnje stanje, ali ujedno daju smjernice kako će se razvijati energetika u godinama koje dolaze. Najprije u Dubrovniku, a zatim u Rovinju i prošle godine u Umagu okupljali su se stručnjaci i znanstvenici iz područja energetike i energetskog gospodarstva, plinske tehnike, obnovljivih izvora, zaštite okoliša, predstavnici visokoškolskih, istraživačkih i ispitnih ustanova, stručnih udruga i državnih tijela, ali i proizvođača energetske opreme, postrojenja i uređaja te inženjerskih, projektantskih i konzultantskih tvrtki iz Hrvatske i svijeta kako bi se upoznali s novostima iz struke, ostvarenim projektima i planovima, razmijenili iskustva i razmišljanja, ali i ugodno se družili.

Toj tradiciji ostali smo vjerni do danas, a vjerujemo kako će novo mjesto održavanja svakako donijeti i neke nove vjetrove, ne samo u energetiku, već i šire...

12. - 14. listopada 2022.
Zadar, Hotel 'Kolovare'

 

Svijetla budućnost

4. konferencija o novim tehnologijama, robotizaciji i automatizaciji u industriji i zgradarstvu HRVATSKA 4.0
i
8. konferencija o energetski učinkovitoj rasvjeti, pametnim domovima, zgradama i gradovima

Visit website

Svijetla budućnost

Svijetla je budućnost pred nama...

U tri stručna skupa pod nazivom Hrvatska 4.0 pokazali smo inspiracije za budućnost... i idemo dalje. Tema novih tehnologija, robotizacije i automatizacije u industriji, zgradarstvu i energetici usko je povezana s temom pametnih domova, zgrada i gradova, a ta se tema opet nadovezuje na temu rasvjete koja se bez novih tehničkih rješenja u elektrotehnici i automatizaciji ne može zamisliti.

Razlog je to zašto smo odlučili Konferenciju o novim tehnologijama, robotizaciji i automatizaciji u industriji i zgradarstvu Hrvatska 4.0 i Konferenciju o energetski učinkovitoj rasvjeti, pametnim domovima, zgradama i gradovima povezati u jedan skup pod krovnim nazivom 'Svijetla budućnost'. Skupovi će se u tom novom obliku održavati dva dana, s time da će prvi dan biti obrađivane teme iz područja novih tehnologija, robotizacije i automatizacije, a drugi dan teme iz područja rasvjete, pametnih domova, zgrada i gradova.

S takvom sinergijom dobro utabanim koracima nastavljamo pružati inspiracije za budućnost...

1. i 2. prosinca 2022.
Zagreb, Kongresni centar 'Antunović'