Upotpunite svoje poslovanje...

Stručni skupovi

QIRT 2024

See You in Zagreb in 2024

The biannual Quantitative InfraRed Thermography (QIRT) Conference is a meeting of the scientific and industrial community interested and actively working in research, application and technology related to infrared thermography.

1 - 5 July 2024.
Zagreb, The International**** Hotel

Nova era prometa 2024.

Prometna tranzicija se ubrzava

Era klasičnih vozila (ali i plovila i letjelica), pogonjenih motorima s unutarnjim izgaranjem koji koriste naftne derivate (tj. fosilna goriva) polako završava i cijeli se svijet okreće novim rješenjima vozila, plovila i letjelica, ali i novim rješenjima organizacije i načina prometa. Uz sve to, promjene koje se u svim zemljama svijeta moraju napraviti u energetskom miksu kako bi se smanjila ovisnost o fosilnim gorivima i zadvoljili ciljevi zaštite okoliša i ublažavanja klimatskim promjenama uvelike se odnose i na promet.

Naravno, u svemu tome Hrvatska nije iznimka i stoga se već petu godinu zaredom održava Nova era prometa, stručni skup s fokusom na vozilima s alternativnim pogonima i svim drugim rješenjima za održivi razvoj prometa.

10. listopada 2024.
Zagreb, Kongresni centar 'Antunović'

 

Power & Energy Masters 2024.

Energija za nove generacije

Još od 1994. godine, kada smo prvi put održali skup pod nazivom 'Energetska i procesna postrojenja' ostali smo vjerni temama koje vjerno prikazuju sadašnje stanje, ali ujedno daju smjernice kako će se razvijati energetika u godinama koje dolaze. Najprije u Dubrovniku, a zatim u Rovinju, Umagu i Zadru okupljali su se stručnjaci i znanstvenici iz područja energetike i energetskog gospodarstva, plinske tehnike, obnovljivih izvora, zaštite okoliša, predstavnici visokoškolskih, istraživačkih i ispitnih ustanova, stručnih udruga i državnih tijela, ali i proizvođača energetske opreme, postrojenja i uređaja te inženjerskih, projektantskih i konzultantskih tvrtki iz Hrvatske i svijeta kako bi se upoznali s novostima iz struke, ostvarenim projektima i planovima, razmijenili iskustva i razmišljanja, ali i ugodno se družili.

Toj tradiciji ostali smo vjerni do danas, a vjerujemo kako će Vodice kao još jedno mjesto održavanja donijeti i neke nove vjetrove, ne samo u energetiku, već i šire...

6. - 8. studenoga 2024.
Vodice, Hotel 'Imperial Park'