Upotpunite svoje poslovanje...

Stručni skupovi

Biomasa & bioplin 2024.

Energija iz prirode

Energija biološkog porijekla, dobivena iz ostataka poljoprivredne ili šumarske proizvodnje ili pak iz otpada ili pročišćavanja otpadnih voda dostupna je gotovo svuda. Uz to, njezinim se iskorištavanjem mogu riješiti nusproizvodi ili tvari čije bi zbrinjavanje na neki drugi način bilo skupo ili gotovo nemoguće. Istodobno, kada je riječ o biomasi i bioplinu iz poljoprivrednih i šumarskih sirovina, treba težiti njezinoj održivost, tj. tome da se ne radi o sirovinama koje bi mogle poslužiti za proizvodnju hrane ili drvnih proizvoda, već isključivo o ostacima i otpadu. Naime, jedino se tako može zajamčiti 100% ugljična neutralnost i obnovljivost takvih izvora energije

Tema ovogodišnjeg seminara posvećenog mogućnostima primjene obnovljivih izvora energije upravo su biomasa i bioplin, njihova proizvodnja i energetsko iskorištavanje. Kao i uvijek, cilj je prikazati najnovija tehnička rješenja, dostignuća i ostvarene projekte, a i pokazati u kojem se smjeru odvija razvoj primjene biomase i bioplina u Hrvatskoj i Europi.

18. travnja 2024.
Zagreb, Kongresni centar 'Antunović'

 

Tlačna oprema 2024.

Više od dva desetljeća okupljanja stručnjaka u području opreme pod tlakom

Još od 2004. godine Hrvatski seminar tlačnoj opremi tradicionalno je mjesto za okupljanje struke u tom za gospodarstvo važnom području. Naime, oprema pod tlakom predstavlja osnovne elemente energetskih, procesnih i termotehničkih sustava i zauzima drugo mjesto po brojnosti u industriji u zemljama Europske unije. Njezina konstrukcija, proizvodnja, inspekcija i održavanje iznimno su bitni za sigurnost ljudi, materijalnih dobara i okoliša, ali i za ekonomičan rad postrojenja.

Seminar koji je prošle godine održan 20. put stoga je i zamišljen kao središnje mjesto za okupljanje stručnjaka iz područja opreme pod tlakom i svih drugih kojima je oprema pod tlakom na bilo koji način dio svakodnevnog posla.

23. svibnja 2024.
Zagreb, Kongresni centar 'Antunović'

 

QIRT 2024

See You in Zagreb in 2024

The biannual Quantitative InfraRed Thermography (QIRT) Conference is a meeting of the scientific and industrial community interested and actively working in research, application and technology related to infrared thermography.

1 - 5 July 2024.
Zagreb, The International**** Hotel

Nova era prometa 2024.

Prometna tranzicija se ubrzava

Era klasičnih vozila (ali i plovila i letjelica), pogonjenih motorima s unutarnjim izgaranjem koji koriste naftne derivate (tj. fosilna goriva) polako završava i cijeli se svijet okreće novim rješenjima vozila, plovila i letjelica, ali i novim rješenjima organizacije i načina prometa. Uz sve to, promjene koje se u svim zemljama svijeta moraju napraviti u energetskom miksu kako bi se smanjila ovisnost o fosilnim gorivima i zadvoljili ciljevi zaštite okoliša i ublažavanja klimatskim promjenama uvelike se odnose i na promet.

Naravno, u svemu tome Hrvatska nije iznimka i stoga se već petu godinu zaredom održava Nova era prometa, stručni skup s fokusom na električnim i vozilima na plin (stlačeni, ukapljeni), vodik i gorivne članke, ali i svim drugim rješenjima za održivi razvoj prometa.

10. listopada 2024.
Zagreb, Kongresni centar 'Antunović'

 

Power & Energy Masters 2024.

Energija za nove generacije

Još od 1994. godine, kada smo prvi put održali skup pod nazivom 'Energetska i procesna postrojenja' ostali smo vjerni temama koje vjerno prikazuju sadašnje stanje, ali ujedno daju smjernice kako će se razvijati energetika u godinama koje dolaze. Najprije u Dubrovniku, a zatim u Rovinju, Umagu i Zadru okupljali su se stručnjaci i znanstvenici iz područja energetike i energetskog gospodarstva, plinske tehnike, obnovljivih izvora, zaštite okoliša, predstavnici visokoškolskih, istraživačkih i ispitnih ustanova, stručnih udruga i državnih tijela, ali i proizvođača energetske opreme, postrojenja i uređaja te inženjerskih, projektantskih i konzultantskih tvrtki iz Hrvatske i svijeta kako bi se upoznali s novostima iz struke, ostvarenim projektima i planovima, razmijenili iskustva i razmišljanja, ali i ugodno se družili.

Toj tradiciji ostali smo vjerni do danas, a vjerujemo kako će Vodice kao još jedno mjesto održavanja donijeti i neke nove vjetrove, ne samo u energetiku, već i šire...

6. - 8. studenoga 2024.
Vodice, Hotel 'Imperial Park'