Seminar o mogućnostima primjene obnovljivih izvora energije

Biomasa & bioplin 2024.

Zagreb, Kongresni centar 'Antunović', 18. travnja 2024.
0
DANA
0
SATI
0
MINUTE
0
SEKUNDE

Energija iz prirode

Energija biološkog porijekla, dobivena iz ostataka poljoprivredne ili šumarske proizvodnje ili pak iz otpada ili pročišćavanja otpadnih voda dostupna je gotovo svuda. Uz to, njezinim se iskorištavanjem mogu riješiti nusproizvodi ili tvari čije bi zbrinjavanje na neki drugi način bilo skupo ili gotovo nemoguće. Istodobno, kada je riječ o biomasi i bioplinu iz poljoprivrednih i šumarskih sirovina, treba težiti njezinoj održivost, tj. tome da se ne radi o sirovinama koje bi mogle poslužiti za proizvodnju hrane ili drvnih proizvoda, već isključivo o ostacima i otpadu. Naime, jedino se tako može zajamčiti 100% ugljična neutralnost i obnovljivost takvih izvora energije

Tema ovogodišnjeg seminara posvećenog mogućnostima primjene obnovljivih izvora energije upravo su biomasa i bioplin, njihova proizvodnja i energetsko iskorištavanje. Kao i uvijek, cilj je prikazati najnovija tehnička rješenja, dostignuća i ostvarene projekte, a i pokazati u kojem se smjeru odvija razvoj primjene biomase i bioplina u Hrvatskoj i Europi.

 

Biomasa & bioplin - seminar o mogućnostima primjene obnovljivih izvora energije dio je Programa stručnog usavršavanja za razdoblje 2023. – 2024. godine Hrvatske stručno-znanstvene udruge za energetiku, strojarske tehnologije i obnovljive izvore energije (HESO) i tvrtke ENERGETIKA MARKETING (suglasnost Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine od 13. listopada 2022. godine, klasa: 131-01/22-01/13, ur. broj: 531-04-2-22-4).

 

**** Sudjelovanjem na skupu obveznici stručnog usavršavanja ostvaruju sedam bodova, od čega jedan za regulativu.

Pokrovitelji:

Znanstveno-stručni pokrovitelji:

Organizatori:

Medijski pokrovitelji: