O nama

Stručni časopis EGE

Stručni časopis EGE

Stručni časopis EGE (kratica od energetika, gospodarstvo, ekologija i etika) izlazi od 1993. i do kraja 2023. godine ukupno je objavljen 151 broj. 

U 2023. godini obilježeno je 30 godina izlaženja časopisa i izlazak 150. broja.

Teme koje časopis obrađuje pokrivaju sljedeća stručna područja:

  • energetiku, toplinarstvo i gospodarenje energijom (elektrane, toplane, energetska postrojenja, nuklearnu energetiku, elektroenergetske sustave, energetsku učinkovitost, uštede na energiji te mogućnosti realizacije i provedbe takvih projekata)
  • gospodarstvo vezano uz energetiku i tehniku općenito (cijene energenata, energetske strategije i sl)
  • tehniku, sustave, instalacije i opremu grijanja i pripreme potrošne tople vode, klimatizacije, ventilacije i hlađenja
  • plin i plinsku tehniku, sustave, instalacije i opremu te dimnjačarstvo
  • obnovljive izvore energije, povlaštene proizvođače električne energije
  • ekologiju i zaštitu okoliša
  • elektrotehniku i rasvjetu
  • elektromobilnost
  • projektiranje, rukovanje, održavanje, istraživanje i inženjering
  • regulaciju, upravljanje, mjerenje i primjenu računala
  • zgradarstvo i toplinske izolacije
  • propise, normizaciju, obrazovanje i stručno usavršavanje, stručne skupove i sajmove
  • inženjersku i poslovnu etiku.

Časopis se u cijelosti distribuira pretplatom, najvećim dijelom u Hrvatskoj, ali i u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji, Sloveniji i Srbiji.

Čitatelji časopisa su svi oni kojima su teme iz spomenutih područja nezaobilazne u svakodnevnom radu, a prije svega stručnjaci iz područja energetike, djelatnici visokoškolskih i znanstvenih ustanova i državnih tijela, projektanti, serviseri, instalateri i izvođači energetske, termotehničke, procesne i plinske opreme, instalacija i postrojenja, trgovci opremom te svi drugi koje te teme na bilo koji način zanimaju.

Raspored izlaženja časopisa EGE i rokovi za dostavu materijala za 2024. godinu su sljedeći.

Broj časopisa EGE zaključenje broja datum izlaska
1/2024 23. veljače 2024. 1. ožujka 2024.
2/2024 23. travnja 2024. 30. travnja 2024.
3/2024 21. lipnja 2024. 28. lipnja 2024.
4/2024 27. rujna 2024. 4. listopada 2024.
5/2024 6. prosinca 2024. 13. prosinca 2024.

 

Više na www.ege.hr.

Portal www.energetika-net.com

Portal www.energetika-net.com

Portal www.energetika-net.com danas je jedinstveni portal u Hrvatskoj i šire koji svakodnevno donosi vijesti iz područja energetskog i plinskog gospodarstva, instalacija, termotehnike i vode, energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora, elektromobilnosti i zaštite okoliša.

Njegov je razvoj započeo 2005. godine i sustavno je doživljavao preinake s ciljem što lakšeg i sadržajnijeg korištenja svih dostupnih informacija u skladu s trenutačnim informatičkim standardima.

Namijenjen je svima kojima su vijesti iz tih područja nužne za svakodnevno poslovanje kao što su investitori, projektanti, izvođači, proizvođači opreme, dužnosnici državnih tijela i ustanova, članovi stručnih udruga, znanstvenici i studenti visokoškolskih ustanova, ali i široj javnosti.

Oglašivačima nudimo brojne mogućnosti oglašavanja u vidu promotivnih i stručnih priloga u ciljanim rubrikama kojima se mogu predstavljati proizvodi i usluge, zanimljivi projekti, nova rješenja pogoni, postrojenja i projekti, dostignuća u poslovanju itd.

Oglašavanje ‘bannerima’ je standardan način oglašavanja na internetu. S ciljem da taj način oglašavanja što više približimo potrebama oglašivača, u ponudi su razni tipovi i veličine ‘bannera’.

Više na www.energetika-net.com.

EM stručni skupovi

EM stručni skupovi

U 2024. godini održavamo sljedeće stručne skupove:

  • Svijetla budućnost
   5. konferencija o novim tehnologijama, robotizaciji i automatizaciji u industriji i zgradarstvu HRVATSKA 4.0
   9. konferencija o energetski učinkovitoj rasvjeti, pametnim domovima, zgradama i gradovima
   Zagreb, 15. veljače 2024.
  • Plinarski forum
   23. plinarski forum
   Zagreb, 21. ožujka 2024.
  • Biomasa & bioplin
   Seminar o mogućnostima primjene obnovljivih izvora energije
   Zagreb, 18. travnja 2024.
  • Hrvatski seminar o tlačnoj opremi
   21. hrvatski seminar o tlačnoj opremi
   Zagreb, 23. svibnja 2024.
  • QIRT 2024
   17th Quantitative InfraRed Thermography (QIRT) Conference
   Zagreb, 1. - 5. srpnja 2024.
  • Nova era prometa
   5. forum o vozilima s alternativnim pogonima i rješenjima za održivi razvoj prometa
   Zagreb, 8. listopada 2024.
  • Power & Energy Masters
   16. međunarodno znanstveno-stručno savjetovanje 'Energetska i procesna postrojenja'
   11. međunarodni forum o obnovljivim izvorima energije
   Vodice, 6. - 8. studenoga 2024.

Tvrtka ENERGETIKA MARKETING d.o.o. osnovana je 1990. godine i danas ima 10 zaposlenih. Uprava tvrtke je u Zagrebu.

Godine 1993. započeli smo s izdavanjem stručnog časopisa EGE koji pokriva teme iz područja energetike, gospodarstva, ekologije i etike (odatle i naziv), a priznat je i poznat stručnoj javnosti u Hrvatskoj i susjednim zemljama.
Do danas smo objavili dvadesetak stručnih knjiga iz područja energetike, grijanja, klimatizacije i ventilacije, plinske tehnike, obnovljivih izvora energije, instalacija, opreme pod tlakom i sl. Neke od tih knjiga objavljene su u više izdanja, a neke su prevedene i na slovenski jezik.

Važno područje naše djelatnosti je i organizacija stručnih skupova. Uspješno organiziramo više stručnih skupova kao što su: Power&Energy Masters (svake dvije godine, do sada 15 puta), Plinarski forum (svake godine, do sada 21 put), Hrvatski seminar o tlačnoj opremi (svake godine, do sada 19 puta), Klima-forum (svake dvije godine, do sada osam puta), Konferencija o energetski učinkovitoj rasvjeti (svake godine, do sada sedam puta), Hrvatska 4.0 (svake godine, do sada tri puta), Toplinarstvo (svake godine, do sada dvaput), Nova era prometa (svake godine, do sada triput), Voda na dlanu (svake dvije godine, do sada dvaput) i Seminari o mogućnostima primjene obnovljivih izvora energije (svake godine, do sada već 11 puta).

U svibnju 2005. godine pokrenuli smo internetski portal www.energetika-net.com koji svakodnevno donosi aktualne i pouzdane informacije iz područja energetskog gospodarstva, plinske tehnike i gospodarstva, instalacija, termotehnike (grijanja, hlađenja, ventilacije i klimatizacije) i vode, energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije, zaštite okoliša i elektromobilnosti.

Tijekom svih tih godina organizirali smo i pružali pomoć pri organizaciji (medijsko pokroviteljstvo i sl.) brojnih skupova kao što su stručne prezentacije, seminari, radionice i sl. za razne naručitelje (tvrtke, državna tijela, ustanove, stručne udruge). Za brojne naručitelje do sada smo izradili (što uključuje prevođenja na hrvatski i slovenski jezik, grafičku i stručnu obradu) brojne prospekte, letke, kataloge, brošure, upute za rukovanje, stručnu i tehničku dokumentaciju itd.

Također valja spomenuti da smo tijekom razvoja svih tih projekata razradili opsežnu bazu podataka s više od 20 000 stručnjaka iz Hrvatske i drugih zemalja iz svih područja koje pokriva naša djelatnost. Uz to, s više od 20 redakcija stručnih i srodnih časopisa iz cijelog svijeta utemeljili smo razmjenu informacija i podataka, dok s uglednim njemačkim izdavačem stručnih časopisa Strobel Verlag imamo ugovor o poslovnoj suradnji.

Posebno će nam zadovoljstvo biti ako i Vi postanete naš poslovni partner i do tada Vas srdačno pozdravljamo.

 

Maja ŠIMATOVIĆ, direktorica