O nama

Stručni časopis EGE

Stručni časopis EGE

Stručni časopis EGE (što je kratica od energetika, gospodarstvo, ekologija i etika) izlazi od 1993. i do kraja 2021. godine ukupno je objavljen 141 broj. 

Teme koje časopis obrađuje pokrivaju sljedeća stručna područja:

  • energetiku, toplinarstvo i gospodarenje energijom (elektrane, toplane, energetska postrojenja, nuklearnu energetiku, elektroenergetske sustave, energetsku učinkovitost, uštede na energiji te mogućnosti realizacije i provedbe takvih projekata)
  • gospodarstvo vezano uz energetiku i tehniku općenito (cijene energenata, energetske strategije i sl)
  • tehniku, sustave, instalacije i opremu grijanja i pripreme potrošne tople vode, klimatizacije, ventilacije i hlađenja
  • plin i plinsku tehniku, sustave, instalacije i opremu te dimnjačarstvo
  • obnovljive izvore energije, povlaštene proizvođače električne energije
  • ekologiju i zaštitu okoliša
  • elektrotehniku i rasvjetu
  • elektromobilnost
  • projektiranje, rukovanje, održavanje, istraživanje i inženjering
  • regulaciju, upravljanje, mjerenje i primjenu računala
  • zgradarstvo i toplinske izolacije
  • propise, normizaciju, obrazovanje i stručno usavršavanje, stručne skupove i sajmove
  • inženjersku i poslovnu etiku.

Časopis se u cijelosti distribuira pretplatom, najvećim dijelom u Hrvatskoj, ali i u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji i Srbiji.

Čitatelji časopisa su svi oni kojima su teme iz spomenutih područja nezaobilazne u svakodnevnom radu, a prije svega stručnjaci iz područja energetike, djelatnici visokoškolskih i znanstvenih ustanova i državnih tijela, projektanti, serviseri, instalateri i izvođači energetske, termote-hničke, procesne i plinske opreme, instalacija i postrojenja, trgovci opremom te svi drugi koje te teme na bilo koji način zanimaju.

Raspored izlaženja časopisa EGE s rokovima za dostavu materijala za 2022. godinu:

EGE broj zaključenje broja datum izlaska
1/2022 25. 2. 2022. 3. 3. 2022.
2/2022 22. 4. 2022. 29. 4. 2022.
3/2022 1. 7. 2022. 8. 7. 2022.
4/2022 23. 9. 2022. 30. 9. 2022.
5/2022 25. 11. 2022. 2. 12. 2022.

 

Više na www.ege.hr.

Portal o energetici

Portal o energetici

Razvoj internetskog portala www.energetika-net.com započeo je 2005. godine i sustavno je doživljavao preinake s ciljem što lakšeg i sadržajnijeg korištenja svih dostupnih informacija u skladu s trenutačnim informatičkim standardima.

Danas je to jedinstveni portal u Hrvatskoj i šire koji svakodnevno donosi vijesti iz područja energetskog i plinskog gospodarstva, instalacija, termotehnike i vode, energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije, i elektromobilnosti.

Namijenjen je svima kojima su vijesti iz tih područja nužne za svakodnevno poslovanje kao što su investitori, projektanti, izvođači, proizvođači opreme, dužnosnici državnih tijela i ustanova, članovi stručnih udruga, znanstvenici i studenti visokoškolskih ustanova, ali i široj javnosti.

Stalnim informiranjem stručne javnosti aktualnim vijestima, stručnim prilozima i dodatnim sadržajima portal je postao servis za pružanje ključnih informacija iz svih područja koje pokriva.

Pored objave dnevnih vijesti, portal donosi i zanimljive osvrte i komentare na aktualne teme. Komentar ‘Kratki spoj‘ vrlo je posjećen i često citiran u drugim medijima. Posjetiteljima također nudimo niz korisnih sadržaja i informacija poput javnih natječaja te baze podataka instalatera i servisera opreme za grijanje i klimatizaciju, ovlaštenih izvođača plinskih instalacija i ovlaštenih dimnjačarskih koncesionara. Jednom mjesečno se šalje ‘Newsletter‘ na više od 13 000 adresa. Zanimljive i posjećene rubrike ‘Newslettera‘ su ‘Intervju mjeseca‘ i ‘Izdvajamo‘ koje se nalaze i na naslovnici portala.

Oglašivačima nudimo brojne mogućnosti oglašavanja u vidu promotivnih i stručnih priloga u kategoriji ‘Specijali‘ i koji su povezani su s naslovnicom portala. Osim ‘Intervjua mjeseca‘ i ‘Izdvajamo‘, nudimo i nove i ciljane rubrike kojima se mogu predstavljati proizvodi i usluge, zanimljivi projekti, a možete nas pozvati i da napravimo prilog o vašoj tvrtki ili postrojenju te na taj način predstaviti svoje poslovanje i reference.

Oglašavanje 'bannerima' je standardan način oglašavanja na internetu. S ciljem da taj način oglašavanja što više približimo potrebama oglašivača, u ponudi su razni tipovi i veličine ‘bannera’, smješteni na naslovnici ili određenoj rubrici, na izdvojenim pozicijama ili integrirani u redakcijski sadržaj portala.

Više na www.energetika-net.com.

EM stručni skupovi 2022

EM stručni skupovi 2022

Ove godine pripremamo slijedeće stručne skupove:

  • Voda na dlanu
   2. konferencija o obradi, pripremi, pročišćavanju i zaštiti voda, vodoopskrbi i odvodnji
   Zagreb, 10. ožujka 2022.
  • Plinarski forum
   21. plinarski forum
   Zagreb, 31. ožujka 2022.
  • Nova era prometa
   3. forum o električnim i vozilima na plin, vodik i gorivne članke i rješenjima za održivi razvoj prometa
   Zagreb, 19. svibnja 2022.
  • Hrvatski seminar o tlačnoj opremi
   19. hrvatski seminar o tlačnoj opremi
   Zagreb, 12. srpnja 2022.
  • Power & Energy Masters
   15. međunarodno znanstveno-stručno savjetovanje 'Energetska i procesna postrojenja'
   10. međunarodni forum o obnovljivim izvorima energije
   Zadar, 12.- 14. listopada 2022.
  • Svijetla budućnost
   4. konferencija o novim tehnologijama, robotizaciji i automatizaciji u industriji i zgradarstvu HRVATSKA 4.0
   8. konferencija o energetski učinkovitoj rasvjeti, pametnim domovima, zgradama i gradovima
   Zagreb, 1. i 2. prosinca 2022.

 

Tvrtka ENERGETIKA MARKETING d.o.o. osnovana je 1990. godine i danas u svoja dva ureda, u Zagrebu i Logatecu pokraj Ljubljane ima 10 zaposlenih. Uprava tvrtke je u Zagrebu.

Godine 1993. započeli smo s izdavanjem stručnog časopisa EGE koji pokriva teme iz područja energetike, gospodarstva, ekologije i etike (odatle i naziv), a priznat je i poznat stručnoj javnosti u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Godine 1997. proširili smo se na tržište Slovenije i započeli izdavanje stručnog časopisa EGES.

Do danas smo objavili dvadesetak stručnih knjiga iz područja energetike, grijanja, klimatizacije i ventilacije, plinske tehnike, obnovljivih izvora energije, instalacija, opreme pod tlakom i sl. Neke od tih knjiga objavljene su u više izdanja, a neke su prevedene i na slovenski jezik.

Važno područje naše djelatnosti je i organizacija stručnih skupova. Uspješno organiziramo više stručnih skupova kao što su: Power&Energy Masters (svake dvije godine), Plinarski forum (svake godine), Hrvatski seminar o tlačnoj opremi (svake godine), Klima-forum (svake dvije godine), Seminar ‘Mogućnosti primjene obnovljivih izvora energije’ (svake godine), Konferencija o energetski učinkovitoj rasvjeti (svake godine), Hrvatska 4.0 (svake godine), Toplinarstvo (svake godine), Nova era prometa (svake godine) i Voda na dlanu (svake dvije godine).

U svibnju 2005. godine pokrenuli smo internetski portal www.energetika-net.com koji svakodnevno donosi aktualne i pouzdane informacije iz područja energetskog gospodarstva, plinske tehnike i gospodarstva, instalacija, termotehnike (grijanja, hlađenja, ventilacije i klimatizacije) i vode, energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije, zaštite okoliša i elektromobilnosti.

Tijekom svih tih godina organizirali smo i pružali pomoć pri organizaciji (medijsko pokroviteljstvo i sl.) brojnih skupova kao što su stručne prezentacije, seminari, radionice i sl. za razne naručitelje (tvrtke, državna tijela, ustanove, stručne udruge). Za brojne naručitelje do sada smo izradili (što uključuje prevođenja na hrvatski i slovenski jezik, grafičku i stručnu obradu) brojne prospekte, letke, kataloge, brošure, upute za rukovanje, stru­čnu i tehničku dokumentaciju itd.

Također valja spomenuti da smo tijekom razvoja svih tih projekata razradili opsežnu bazu podataka s više od 20 000 stručnjaka iz Hrvatske i drugih zemalja iz svih područja koje pokriva naša djelatnost. Uz to, s više od 20 redakcija stručnih i srodnih časopisa iz cijelog svijeta utemeljili smo razmjenu informacija i podataka, dok s uglednim njemačkim izdavačem stručnih časopisa Strobel Verlag imamo ugovor o poslovnoj suradnji. Posebno će nam zadovoljstvo biti ako i Vi postanete naš poslovni partner i do tada Vas srdačno pozdravljamo.

Maja ŠIMATOVIĆ, direktorica